Skip to content

Sessie muziek & dementie

Over de workshop

Acht mensen met dementie. Vier musici. Samen verkennen zij acht weken lang de mogelijkheden om door middel van muziek met elkaar in contact te treden.

De wekelijkse sessies duren een uur en worden gemarkeerd door het Framingpiece. Gebaseerd op de humanistische stroming in de psychologie treden wij de cliënten op persoonlijke wijze tegemoet in het Welkomstlied. Alles wat er verder klinkt wordt ter plekke geïmproviseerd, voor en door de deelnemers.

Achter de symptomen van dementie gaat een persoon schuil die mogelijk inzicht heeft in de eigen toestand, geconfronteerd wordt met emoties van uiteenlopende aard, maar dikwijls het vermogen ontbreekt hier uiting aan te geven. Die tegelijkertijd gedreven wordt door de basaal menselijke behoefte aan sociale interactie en aansluiting bij een groep. De workshop Muziek & Dementie is ontwikkeld om in deze behoeften te voorzien.

In samenwerking met de betrokken verzorgers zoeken wij tijdens de sessies naar dat aanknopingspunt dat een brug slaat tussen de wereld daarbinnen en die hierbuiten.

Neem voor meer informatie contact met ons op:
muziek-dementie@dehaagsemuziekcentrale.nl

Back To Top