Skip to content

Pianoles voor kinderen in Den Haag

Over de pianoles van Mary Lovell

Of je nu net begint, al een tijdje speelt of misschien al een gevorderde pianist bent: in mijn pianoles voor kinderen is alles mogelijk. De lessen worden naar jouw situatie en wensen aangepast. Natuurlijk zijn een goede lichaamshouding, techniek en muzikaliteit heel belangrijk. Daarom besteed ik hier veel aandacht aan. Ook geef ik les in uiteenlopende muziekstijlen, waaronder klassiek, pop, jazz en blues.

Ik geef al 33 jaar pianoles, vooral aan kinderen en jongvolwassenen. Ik vind het leren bespelen van een muziekinstrument een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een kind. In onze gedigitaliseerde tijd is het belangrijk om ook naar binnen te keren, en jezelf te kunnen uiten. Dit kan uitstekend door middel van muziek.

Over Mary Lovell

De Engelse pianiste en klaveciniste Mary Lovell heeft een lange staat van dienst. Ze volgde haar bachelor- en masteropleidingen in Australië en in Nederland. Vervolgens studeerde ze klavecimbel bij Bob van Asperen aan het Sweelinck-Conservatorium in Amsterdam.

Ze is werkzaam als begeleidster, soliste en kamermusicus. Daarnaast heeft ze radio- en cd-opnamen gemaakt. Verder speelde ze tijdens festivals, zoals het Holland Festival Oude Muziek in Utrecht, en andere festivals in Haarlem, Lissabon en Portugal.

Mary werkte met diverse ensembles en orkesten in Groot Brittanië, Australië, Joegoslavië en Nederland. Ze was onder andere te gast bij het Australian Chamber Orchestra, het Tasmanian Symphony Orchestra, het Sydney Symphony Orchestra en de Taverner Consort of Voices,

Mary heeft een aantal prijzen gewonnen, waaronder eerste prijzen in het Newcastle Keyboard Festival (1989, 1990 en 1991). Verder was ze finaliste bij het Festival van Vlaanderen in Brugge (1995 en 1996).

Al 20 jaar lang is Mary zeer actief als begeleidster en kamermusicus. Zo werkte ze bij het Koorenhuis in Den Haag en Codarts in Rotterdam als begeleider op zowel piano als klavecimbel. Daarnaast begeleidde ze masterclasses van de Engelse pianist Robin Bowman en de zangers Richard Jackson en Michael Chance.

Bijzonderheden

Ik geef pianoles aan kinderen en jongeren tot 21 jaar; binnen de Haagse MuziekCentrale richt mijn collega Heleen Nijenhuis zich op de volwassen leerlingen.Daarnaast ben ik in te huren als correpetitor, en geef ik ensemble-lessen. Ook begeleid ik zangers en instrumentalisten, en geef ik bovendien les in het begeleiden.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mary Lovell

Aanmelden pianoles

Mary Lovell
T: 06 39 10 73 80
E: mary@dehaagsemuziekcentrale.nl

Prijslijst pianoles

Pianolessen
€ 47,- per uur
€ 23,50 per half uur
€ 35 per 45 minuten

Ensemble- en begeleidingslessen
€ 50,- per uur

Correpetitie
€ 45,- per uur

Back To Top