Skip to content

Pianoles voor volwassenen in Den Haag

Over de pianoles van Heleen Nijenhuis

Heb je vroeger al eens gespeeld, of wil je nu beginnen met pianoles: we zijn natuurlijk nooit te oud om te leren!

Om de piano mooi en melodisch te bespelen heb je ten eerste een levendige muzikale fantasie nodig. Maar daarnaast ook een lichaam dat vrij is van blokkades, zodat je je ideeën kunt vertalen in klank, via de toetsen van de piano. Door mijn jarenlange ervaring met het begeleiden van zangers gebruik ik veel aspecten van het zingen in mijn pianoles.

Door een combinatie van onder andere het aanleren van een goede techniek, bewuster worden van het lichaam, zingen, teksten op melodieën maken, ademhalings- en yogaoefeningen, help ik je zoeken naar de muziek ’tussen’ de noten. Zowel in klassiek als lichter repertoire.

Over Heleen Nijenhuis

Ik was 7 toen ik begon met pianoles. Eerst bij Jan Lingen, en later bij Henny van Es. Op mijn 18de maakte ik de stap naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar studeerde ik bij Else Krijgsman en Geoffrey Madge.

Pianoles geef ik al vanaf mijn 18e jaar. Maar ik houd ook van afwisseling, en vooral van samen musiceren. Daarom speel ik veel kamermuziek, in de meest uiteenlopende bezettingen. Zo vormde ik een duo met zangeres Sasja Hunnego. Verder speelde ik met violist Paul Reyn, en met mijn zus en violiste Martine Nijenhuis. Ook gaf ik concerten met Slagwerkgroep Den Haag.

Gedurende een aantal jaar was ik werkzaam als balletbegeleider, en speelde ik mee in twee muziektheatervoorstellingen van kindertheater Stella in Den Haag. Tot slot houd ik ook van componeren.

Inmiddels werk ik al 10 jaar als coach pianist en begeleider bij de zangafdeling klassiek en jazz op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Bijzonderheden

Ik geef voornamelijk pianoles aan volwassenen; binnen de Haagse MuziekCentrale richt mijn collega Mary Lovell zich op de jeugdige leerlingen. Verder ben ik ook beschikbaar voor correpetitie voor zangers en instrumentalisten.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Pianodocent Heleen Nijenhuis
Heleen Nijenhuis

Aanmelden

Heleen Nijenhuis
T: 06 40 76 56 20
E: heleen@dehaagsemuziekcentrale.nl

Prijslijst

Pianoles / Coach piano
€ 44 per uur excl. BTW

Ensemblelessen per uur
€ 50 excl. BTW

Geen BTW tot 21 jaar

Back To Top