Skip to content

Tineke van Geuns

Over de zangles van Tineke

In mijn zangles gaan we samen op zoek naar jouw eigen stijl en stem, want jouw stem is uniek! Hiervoor werken we ten eerste aan houding en ademhaling. Maar daarnaast zijn ook zaken als timing, frasering, intonatie, dynamiek en interpretatie natuurlijk heel belangrijk. Als je eenmaal wat verder bent kunnen we bovendien werken aan improvisatie en podiumpresentatie, en zal ik je desgewenst begeleiden op weg naar een auditie.

Tijdens de zangles gaan we op zoek naar een lesvorm die het best aansluit op jouw mogelijkheden en wensen. Zelf ben ik vooral thuis in de volgende stijlen: klassiek, licht-klassiek, musical, pop/jazz, franse chansons en kleinkunst. We kunnen dus alle kanten op!

Over Tineke

Tineke is al lange tijd werkzaam als zangdocente, zangeres, muzikant en organisator. Ze studeerde dwarsfluit en zang aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. 
Naast zangles geeft zij ook vocal coaching, stemvorming en koorscholing.
 Ze heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig zangpedagoge, en staat open voor verschillende muziekstijlen.

Ook wil ze als docent blijven groeien. Daarom volgde ze de afgelopen jaren vele cursussen, waaronder de cursus ‘Complete Zangtechniek’ van C. Sadoline en ‘Core Singing’ bij Meribeth Dayme. Verder nam ze deel aan de Zangmethodiekcursus van Ineke van Doorn.

Daarnaast organiseert Tineke ook zelf zangcursussen in Frankrijk
 (zie www.studiodagny.nl)
. Ook is ze momenteel verbonden aan de Muziekschool Zuidplas: MOZ-art.

Binnen de Haagse MuziekCentrale is Tineke op meerdere fronten actief. Naast het geven van zangles organiseert ze samen met collega Alexander van den Kleyenberg workshops op scholen. Hierbij laat ze leerlingen kennis maken met het beroep van musicus, en kunnen kinderen bovendien verschillende muziekinstrumenten ook zelf uitproberen. Tenslotte is Tineke een van de vaste krachten in het project Muziek & Dementie.

Bijzonderheden

Ik geef individuele lessen aan zowel kinderen als volwassenen: persoonlijke ontwikkeling van jouw stem en muzikaliteit! Daarnaast ben ik ook beschikbaar voor groepsles (duo en trio), stemvorming en koorscholing.
 De zangles is vraaggestuurd: jij mag zelf aangeven wat je wilt leren op zanggebied en in welk repertoire je je zou willen verdiepen. 
Mijn lesdagen zijn op dinsdag en vrijdag. 
Overdag zangles volgen kan eventueel ook, maar dan in overleg.

 

“Zingen doe je vanuit je hart en met je hele lichaam. De zangstem is als geen ander instrument verbonden met wie je zelf bent. Omdat je je nergens anders achter kunt verschuilen voelt het soms ‘kwetsbaar’ en ‘naakt.’ Maar de zangstem heeft, juist door die kwetsbaarheid, als geen ander instrument de kracht om werkelijk te raken; te ontroeren, te verbazen, om mensen aan het lachen te maken.
 Ik zie het daarom als docent als mijn taak om leerlingen niet alleen technisch vooruit te helpen maar ook, vanuit een veilig leerklimaat, in verbinding te brengen met het hart.
 Want als techniek, inhoud en hartstocht samenvallen ontstaat de ‘magie van de muziek.’
 Mijn levensmotto: ‘Zing, vecht, huil, bid, lach en bewonder.’”

– Tineke van Geuns

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tineke van Geuns

Aanmelden zangles

Voor aanmelden of vragen:

Tineke van Geuns
T: 06 23 81 86 69
E: vangeuns.tineke@gmail.com

Prijslijst zangles

Kinderen tot 21 jaar:
€ 66 per maand (12 maanden)

  • 36 lessen van 30 minuten per jaar
  • wekelijks les (uitgezonderd vakanties)

€ 90 per maand (12 maanden)

  • 36 lessen van 45 minuten per jaar
  • wekelijks les (uitgezonderd vakanties)

Strippenkaart voor volwassenen
€ 37 per les  van 45 minuten

  • 10 lessen per kaart
  • lessen op afspraak
Back To Top