skip to Main Content

Klarinetles Den Haag

Over de klarinetles van Ryanne Hofman

Geen enkel blaasinstrument kan zo laag en
 hoog, loeihard en fluisterzacht als de klarinet. 
In mijn klarinetles leer je hoe je dit instrument kan 
laten klinken zoals jij dat wilt.

Niemand is hetzelfde en daarom zoek ik voor iedere leerling naar een passende methode en aanpak. Een goede basis en het aanleren van de juiste techniek is natuurlijk heel belangrijk. Maar het is minstens zo belangrijk dat je plezier beleeft aan het bespelen van een instrument. Daarom is er in de klarinetles ook veel ruimte voor het soort muziek dat jij wilt leren spelen. Of dat nou klassiek is, populair of bijvoorbeeld een stuk Klezmermuziek.

Natuurlijk kan ik je ook helpen bij het uitzoeken of huren van een instrument.

Over Ryanne Hofman

Nog elke dag ben ik blij dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Na mijn conservatoriumstudies in Den Haag en Amsterdam ben ik nu aan het werk als freelance klarinettiste. Als remplaçant speel ik onder meer bij het Residentie Orkest en ASKO|Schönberg.

Mijn grote liefde naast de gewone klarinet is de basklarinet. Ik ben basklarinettiste bij het New European Ensemble, dat zich specialiseert in moderne muziek. Ook ben ik als klarinettiste verbonden aan het J.O.N.G.ensemble (8 blazers, contrabas en slagwerk) en geef ik geef regelmatig kamermuziek concerten in verschillende ensembles.

Eén van de vele leuke aspecten van het muzikant zijn is voor mij het feit dat je altijd weer op bijzondere plekken komt en bijzondere mensen ontmoet. Zelfs op plaatsen waar je de taal niet spreekt kun je door je muziek toch mensen raken. Tijdens tournees met mijn ensembles geef ik geregeld masterclasses (solo- en ensemblespel, kamermuziek) en workshops. Zo heb ik afgelopen jaren met kinderen gewerkt in Minsk (Wit-Rusland) en met mijn collega’s muziekworkshops gegeven in vluchtelingenkampen in de Palestijnse gebieden, maar ook op scholen in Engeland en Zweden.

Naast privé-les geef ik ook muziekles op basisscholen en leid ik een clarinet choir in Den Haag.

Links: New European EnsembleJong Ensemble

Bijzonderheden

Alle niveaus zijn welkom. Ik geef ook groepsles en kamermuziek coaching. Ook klarinetles op de Es-klarinet en de basklarinet is mogelijk.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ryanne Hofman

Aanmelden klarinetles

Ryanne Hofman
T: 06 12 50 95 22
E: ryanne@dehaagsemuziekcentrale.nl

Prijslijst klarinetles

Privélessen
€ 19,50 excl. BTW per half uur

Ensemblelessen
€ 50 excl. BTW per uur

Geen BTW tot 21 jr.

Back To Top