skip to Main Content

Hoboles Den Haag

Over de hoboles van Vincent van Wijk

Heb jij ook (weer) zo’n zin om hobo te spelen? En overweeg je daarom hoboles te nemen? Helemaal terecht! Want het is een verschrikkelijk mooi, weliswaar uitdagend, maar fantastisch instrument. Toen ik zelf als 10-jarig jongetje mocht kiezen was ik op slag verliefd op de prachtige klank. En werd het dus zonder enige twijfel dit bijzondere instrument.

Het lijkt misschien een cliché, maar het is toch echt waar: plezier in het spelen staat in mijn hoboles altijd op nummer 1. Met direct daarop volgend de uitwerking van je muzikaliteit – want iedereen is muzikaal! Verder besteed ik veel aandacht aan belangrijke aspecten zoals je houding, klank, en virtuositeit. Maar bijvoorbeeld ook dingen als efficiënt studeren, zodat je nieuwe hobby in je (waarschijnlijk) drukke leven gaat passen.

Over Vincent van Wijk

Een belangrijk deel van mijn werkzaamheden bestaat uit het spelen in de diverse beroepsorkesten in Nederland en België. Zo ben ik regelmatig te horen bij het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Brussels Philharmonic en het Metropole Orkest. Daarnaast geef ik sinds 2010 met erg veel plezier hoboles aan alle niveaus en vrijwel alle leeftijden (vanaf 10 jaar). Ik doe dit in mijn privé-lespraktijk aan huis en aan de International School of The Hague. Bovendien val ik vaak in bij de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium. Omdat ik vrijwel wekelijks op topniveau speel neem ik mijn mooie ervaringen en enthousiasme mee de les in. Werkelijk iedereen is bij mij van harte welkom, van absolute beginner tot spelers op conservatoriumniveau. Hoborieten maak ik zelf, helemaal op maat en passend bij jouw niveau.

Naast mijn lievelingscomponisten Bach, Stravinsky en Poulenc houd ik van voetballen, squashen en goede films kijken. Maar mijn muzieksmaak beperkt zich niet enkel tot klassiek, want ik luister bijvoorbeeld ook graag naar de Red Hot Chili Peppers en Duke Ellington. Verder nog wat weetjes: mijn vriendin is operazangeres, ik heb een lieve rode kater genaamd Igor, woon in Duinoord/Statenkwartier in Den Haag (vlak bij het Gemeentemuseum: goed te bereiken met tram 16 en bus 24) en mijn lievelingsbeleg is pindakaas met sambal en komkommer.

Bijzonderheden

De data en tijden van mijn hoboles zijn zeer flexibel, en de proefles is gratis! Ik geef naast privéles ook groepsles en kamermuziekcoaching. Ook hoboles op de althobo en de hobo d’amore is eventueel mogelijk!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vincent van Wijk

Aanmelden hoboles

Vincent van Wijk
T: 06 47 00 73 89

E: vincent@dehaagsemuziekcentrale.nl

Prijslijst hoboles

Privélessen
Leerlingen tot 21 jaar:
Per les van 45 minuten: € 32,50
Per les van 60 minuten: € 40,-

Leerlingen vanaf 21 jaar betalen het wettelijke btw-tarief van 21 procent.

Back To Top