Skip to content

Celloles Den Haag

Over de lessen van Romke Schram

Al vanaf je eerste celloles ga je op zoek naar de mooie veelzijdige klank van de cello en maak je gelijk muziek door samenspel. Er is veel aandacht voor het leggen van een stabiele basis wat het plezier en de expressie mogelijkheden in het bespelen van de cello mogelijk maakt. Ik geef celloles aan leerlingen van alle leeftijden. Ben je ook verkocht door de prachtige klank van de cello, dan ben je natuurlijk van harte welkom bij mij celloles te komen volgen!

Over Romke Schram

Ik ben op 9 jarige leeftijd begonnen met cellospelen. Mijn ouders vonden het wat onhandig zo’n groot instrument en probeerde me te overtuigen een kleiner, handzamer instrument te kiezen. Maar ik was zo onder de indruk van de klank dat ik toch heb doorgezet en daar ben ik nog steeds heel blij mee!

Ik heb eerst aan het conservatorium in Zwolle gestudeerd bij Jeroen Reuling en heb daarna mijn studie vervolgd bij Lucia Swarts aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ik in 2002 1e fase ben afgestudeerd. Na mijn studie heb ik een lespraktijk opgebouwd waarin ik met veel plezier de leerlingen cello leer spelen en zie hoe ze genieten van het instrument en samenspel in de les, maar ook met anderen kinderen bijvoorbeeld in orkest.

Ik heb een eigen lespraktijk in Den Haag en ik geef les binnen het project The Residents en aan het CKC in Zoetermeer. Na mijn studie heb ik de opleiding muziek op schoot gevolgd en coach ik naast mijn lespraktijk cello ook pedagogisch medewerkers binnen de kinderopvang om meer muziek te maken met kinderen van 0-4 jaar.

Bijzonderheden

Ik geef celloles aan leerlingen van alle leeftijden (vanaf 4 jaar) en pas mijn les aan aan hun ontwikkelingsfase. Binnen de HMC is er de mogelijkheid om ensembles te vormen met verschillende instrumentalisten. Verder kan ik leerlingen met elkaar in contact brengen en ze ook coachen in ensemblespel.

Overige

Kinderen vanaf 4 jaar krijgen 35 lessen per jaar en het tarief is 39 euro per uur. Er kan gekozen worden voor een half uur of 45 minuten per celloles. Kinderen tot 21 jaar betalen geen BTW. Volwassenen kunnen ook per keer lessen afspreken.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Romke Schram
Romke Schram

Aanmelden celloles

Romke Schram
T: 06 42 29 73 14
E: romke@dehaagsemuziekcentrale.nl

Prijslijst celloles

Lesprijs per uur
€ 39,- excl. BTW

Back To Top