Skip to content

Basgitaarles in Den Haag

Over de basgitaarles van Daniël Lehmann

De contrabas en de basgitaar vormen in vrijwel iedere muziekstijl het fundament. Daarom moet je spel solide zijn. Dat begint natuurlijk bij een goede beheersing van je instrument. Maar in mijn basgitaarles leer je niet alleen een goede techniek. Je ontwikkelt ook een passie voor deze speciale rol die de bas vervult. Je zult de kick ervaren om die onverstoorbare rots in de branding te zijn!

Daarnaast besteed ik bovendien veel aandacht aan improvisatietechnieken. Dit kan zowel in een solistische als een begeleidende rol. Qua stijlen zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos: alles van jazz, klassiek en pop tot Argentijnse tango en Zuid-Amerikaanse folklore!

Over Daniël Lehmann

Ik heb contrabas en basgitaar gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. Daarnaast studeerde ik compositie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van 2003 tot 2013 was ik hoofdvakdocent contrabas aan de tango afdeling van Codarts Rotterdam.

Ik heb mij eigenlijk nooit willen beperken tot één muziekstijl. Omdat elke stijl zijn eigen karakteristieken heeft moet je als bassist veelzijdig zijn. Daarom vind ik het dus net zo belangrijk om een stevige groove neer te zetten en te kunnen improviseren, als goed te kunnen strijken. Dat is ook één van de redenen dat ik veel Argentijnse tango speel. Bovendien ben ik als speler, maker en componist betrokken bij een aantal muziektheaterproducties. Daar komt deze combinatie van jazz, klassiek en pop goed van pas.

Een greep uit de uiteenlopende groepen en projecten waar ik te horen ben:

  • Ausdauer (muziektheater)
  • Theatergroep Kwatta (jeugdtheater)
  • Sures met Marcos di Paolo en Facundo Guevara (Argentijnse folklore/jazz)
  • Christiaan van Hemert Ensemble Four Seasons (tango/klassiek)
  • Country Roots (blue grass)
  • La Kidda (pop)

Bijzonderheden

Contrabasles en basgitaarles volgen kan bij mij op elk niveau en op elke leeftijd.  In het bijzonder heb ik veel ervaring met het lesgeven aan kinderen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Daniël Lehmann

Aanmelden basgitaarles

Daniel Lehmann
T: 06 27241409
E: daniel@dehaagsemuziekcentrale.nl

Prijslijst basgitaarles

Tot 21 jaar
30 minuten: € 25
45 minuten: € 35
60 minuten: € 45

Ensemblelessen: € 55 per uur

Vanaf 21 jaar
30 minuten: € 30,25
45 minuten: € 42,35
60 minuten: € 54,45

Ensemblelessen: € 66,55 per uur

Een proefles van 45 min is gratis als je daarna besluit verder te gaan met de lessen.

Lestijden zijn flexibel en kunnen per week worden afgesproken. Lessen kunnen wekelijks, tweewekelijks of incidenteel afgesproken worden. In principe volg ik de schoolvakanties.

Back To Top